Review: nu in de bioscoop

Normaal ga ik regelmatig naar de bioscoop. Nu was het al een eindje geleden, gewoon omdat de films mij niet zo aanspraken. De voorbije twee weken ben ik twee maal naar de cinema geweest. Ik vond de films allebei heel leuk en wou met jullie een review delen!

Het is sowieso altijd leuk om naar de bioscoop te gaan. Het is er altijd gezellig en popcorn is gewoon zo lekker.

Benieuwd naar de films die ik heb gezien? Lees dan snel verder!

Bron foto

Deadpool

De eerste film die ik ging bekijken was Deadpool. Het was mijn vriendje die me meesleurde naar deze film en ik had nogal lage verwachtingen. Superhelden zijn niet altijd mijn ding. Vaak zit er te veel actie in superheldenfilms en ik hou niet van actiefilms zonder verhaal. Deadpool vond ik helemaal anders. De film was grappig en zat bomvol overdreven actie. Maar dan op een goeie manier, omdat de held zichzelf niet serieus nam.

maxresdefault (1).jpg

Bron foto: sprracer66

Deadpool is eigenlijk meer een antiheld. Hij redt geen mensen en gebruikt zijn krachten niet voor het goeie, maar enkel voor zichzelf. Wade was net verloofd toen hij te horen krijg dat hij ongeneeslijk ziek was. Hij wou niet sterven en onderging een experimentele behandeling om te genezen en superkrachten te krijgen. Tijdens de behandeling wordt hij volledig verminkt in zijn gezicht. Hij is nu wel onsterfelijk, maar durft zich niet te tonen aan zijn verloofde. Dan wordt hij maar Deadpool en verschuilt hij zich achter een masker. Zijn levensdoel is nu het vinden en vermoorden van de man die hem zo gemaakt heeft.

Ik had nooit verwacht dat ik Deadpool goed zou vinden. Ik heb enorm veel gelachen bij deze film. Een pluspunt is dat Deadpool gespeeld wordt door Ryan Reynolds. Ik snapte niet alle humor in de film, omdat er vaak verwijzingen worden gemaakt naar de comics of andere superheldenfilms. Je moet dus wel wat op de hoogte zijn van het genre om de humor volledig te begrijpen.

Deadpool is zeker niet voor iedereen geschikt. De humor is vaak nogal zwart en overdreven. Je moet er wel van houden, anders vind je het waarschijnlijk gewoon een domme-jongensfilm.

Allegiant

De derde film uit de Divergent-reeks kon ik zeker niet missen. Ik heb de eerste twee films ook in de bioscoop gezien. Persoonlijk vind ik dat dit deel het minst lijkt op het boek. Toch vond ik de film erg mooi.

Divergent is ook een young adult verhaal, maar het is net iets harder dan The hunger games. In allegiant gaan Tris en Four samen met enkele anderen over de muur. Daar ontdekken ze nog ander mensen, die in een heel futuristische stad leven. Op het eerste zicht lijkt alles er fantastisch, maar niet alles is wat het lijkt.

Als je een fan bent van de serie zal Allegiant je niet teleurstellen. Er komt nog een vierde film, omdat ze het laatste boek in twee delen hebben opgesplitst. Toch zit er genoeg actie in Allegiant. Het verhaal is anders dan in het boek, dus de film is ook nog verrassend voor de boekliefhebbers.

Persoonlijk denk ik dat de film minder duidelijk is voor mensen die de boeken niet hebben gelezen.

The Revenant

De film waarmee Leonardo Di Caprio eindelijk zijn Oscar won. Terecht, want hij schitterde opnieuw in deze film. Persoonlijk vond ik hem in andere films beter, maar The Revenant was zeker niet slecht.

De film gaat over een groep avonturiers die op pelsen jagen. Hugh Glass (gespeeld door Di Caprio) geraakt afgezonderd van zijn groep en wordt aangevallen door een beer. Hij is zeer ernstig gewond en de groep moet hem achterlaten om de tocht te overleven. Twee leden van de groep worden betaald om bij hem te blijven en ook zijn zoon blijft achter. Een van de leden vindt dat het te lang duurt voor hij sterft en wil hem vermoorden. De zoon probeert alarm te slaan, maar wordt gedood voor de ogen van zijn vader. Glass blijft alleen en zwaargewond achter, maar is vastbesloten om wraak te nemen op de moordenaar van zijn zoon.

Ik vond The Revenant een sterke film, vooral te danken aan het acteerwerk van Leonardo. De film duurt wel lang, meer dan twee uren en een half. Soms vond ik de film iets te langdradig. Ik ben blij dat ik deze film heb gezien, maar de film heeft me niet altijd kunnen raken.

Welke films hebben jullie onlangs gezien in de bioscoop?

Liefs,

Emma

0 gedachten over “Review: nu in de bioscoop

  1. Leuk artikel! Mijn vriend sleurde mij ook mee naar Deadpool en vond hem uiteindelijk ook geweldig. Allegiant vond ik wel tegenvallen, hij lijkt indd totaal niet op het boek. Misschien doordat ik zoveel met mijn hoofd bij het boek zat, vond ik hem tegenvallen.

Geef een reactie

CommentLuv badge