6 angstaanjagende horrorfilms

Ik ben al mijn hele leven fan van horrorfilms. Ik was al geboeid door het genre toen ik acht jaar oud was. Toen mocht ik nog niet vaak naar horrorfilms kijken, maar soms deed ik het toch. Zelfs als kind was ik niet zo snel bang. Toen ik tien was keek ik voor het eerst naar The mist en toen kon ik toch wel moeilijk slapen.

Vandaag zijn er maar weinig films meer waar ik echt schrik van heb. Er zijn enorm veel horrorfilms, zeker door dat ze goedkoop zijn om te produceren. Toch vind je maar weinig goeie horrorfilms.

Vandaag heb ik voor jullie een lijstje van zes films waar ik bang bij was. Het zijn films die wat origineler zijn dan de cliché horrorfilm. Verwacht je dus eens aan iets anders dan geesten en demonen. Niet iedereen zal fan zijn van deze films, maar ik hoop dat jullie het een leuke lijst vinden.

Benieuwd? Lees snel verder. Opgelet, dit is geen lijst voor angsthazen! 😉

Bron foto

  1. The Babadook

De Babadook is een speciaal soort horrorfilm. Het monster in deze film is eigenlijk een personage uit een kinderboek. Het is geen film met veel jump scares, maar er is voortdurend spanning. Het verhaal gaat over een weduwe en haar jonge zoon. Samuel is een moeilijk kind, hij is echt overal bang van. De andere kinderen willen niet met hem spelen, omdat ze hem vreemd vinden. Op een dag ligt er voor hun deur een boek met de verhalen van de Babadook. Daarna begint de nachtmerrie.

De Babadook is echt een bijzondere film. Het is ook vaak een psychologische thriller. Je weet uiteindelijk niet meer wie er gek aan het worden is. De zoon, de moeder, of misschien ben je zelf wel gek aan het worden?

2. Goodnight mommy

Goodnight mommy is een Oostenrijkse film. De film gaat over een tweeling. Hun moeder heeft een operatie laten uitvoeren aan haar gezicht, waardoor ze helemaal in het verband zit. Haar kinderen geloven niet dat deze vrouw hun moeder is en dat willen ze gaan bewijzen. Hun moeder gedraagt zich ook zeer vreemd, ze negeert eigenlijk een van de kinderen. Je begint langzaamaan te geloven dat de moeder echt verandert is, maar dan wordt de hele situatie nog vreemder. De kinderen beginnen de moeder te martelen en je weet niet meer wie zich het vreemdst gedraagt.

Goodnight mommy heeft best een vreemd einde. Het is een open einde en je blijft met een hoop vragen achter. Een aanrader, behalve als je niet van open eindes houdt.

     3.The Conjuring

The conjuring is een heel bekende horrorfilm. Terecht, want dit is een van de betere films in het genre. Het verhaal is gebeurt op waargebeurde feiten, dat maakt de film nog net een tikkeltje enger. De film gaat over een koppel die paranormale gebeurtenissen onderzoekt. Zij gaan langs bij een groot gezin dat in een bezeten huist leeft. The Conjuring gaat over geesten en demonen, maar heeft toch een origineel verhaal. Ik vind dit echt een van de betere horrorfilms. Je wordt er best bang van en ze verklaren wat de oorzaak is van het bezeten huis. In slechte horrorfilms zie je vaak monsters en demonen, zonder dat je weet waar ze vandaan komen. Hier is dit niet het geval, wat de film zo leuk en goed maakt.

    4. Mama

Mama is opnieuw een horrorfilm met een bijzonder verhaal. De film begint met een vader die zelfmoord wil plegen en daarbij ook zijn twee dochtertjes wil neerschieten. Op het moment dat hij wil schieten, wordt hij door iets gegrepen. Jaren later vinden ze de twee meisjes terug in de wildernis. Helemaal verwilderd en niet meer in staat om te communiceren worden ze opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis. Ze worden in huis genomen door hun oom, maar de meisjes blijven altijd praten met een derde persoon die er niet is. Die persoon noemen ze mama en mama is ook zeer jaloers.

Ik vond Mama echt een goede horrorfilm. Ik vond deze best eng en het verhaal is ook best speciaal.

   5. It follows

It follows hoort zeker ook in een lijstje met bijzondere horrorfilms. Het verhaal van de film klinkt nogal vreemd. De film gaat over een vloek die doorgegeven wordt door seks te hebben met een andere persoon. De persoon die vervloekt is, wordt constant achtervolgd door een vreemde entiteit. Deze keer geen monsters, want de entiteit verschijnt gewoon in het lichaam van een willekeurig mens. Deze film is heel bijzonder, net door dat het eens niet over monsters of geesten gaat. Het verhaal klinkt bijna als een slechte tiener-horrorfilm, maar dat is het zeker niet. De film is echt zenuwslopend, want het hoofdpersonage blijft achtervolgt worden. Ze kan nooit tot rust komen en moet altijd op haar hoede zijn. Hierdoor ben je als kijker ook heel gespannen en zo wordt het als snel eng.

   6. The grudge

The Grudge is ook een bekendere horrorfilm, maar zeker het vermelden waart. De meesten onder jullie zullen het beeld wel herkennen van het enge, witte jongetje die zo’n rare keelgeluiden maakt.De film gaat over een medische studente die op bezoek gaat bij een patiënte. Als ze het huis binnen gaat, ziet ze de oude vrouw stokstijf voor zich uit staren. Daarna merkt ze allerlei vreemde geluiden op in het huis. Het huis blijkt vervloekt te zijn. The grudge is een van de engste films die ik ooit heb gezien. Kinderen in horrorfilms zijn altijd angstaanjagend, maar dit is wel een zeer speciaal geval. Horrorfans moeten deze film zeker gezien hebben!

De originele, Japanse versie van deze film is ook aanrader. Die is nog net een tikkeltje enger.

Deze post is volledig gebaseerd op mijn eigen keuzes en smaak. Ik hoop dat jullie het een interessante post vonden. Welke horrorfilms vinden jullie een aanrader?

Liefs,

Emma

9 gedachten over “6 angstaanjagende horrorfilms

  1. Ik vind horrofilms echt nooit eng, en ik vond The Conjuring eigenlijk best saai…. De enige film die ik wel ‘spannend’ vind, maar dan vooral in de bios omdat het dan groot en luid is, is The Woman in Black!

  2. Ik heb the babadoek en the grudge ook gezien. Maar ik moet the grudge een keer opnieuw kijken. The babadoek is echt leuk, dan gekke boek! Hahah! En the grudge is toch met die vrouw die uit de tv komt of uit een put?

Geef een reactie

CommentLuv badge