Must reads #5: Stephen King

Stephen King is een van mijn favoriete schrijvers. Ik heb ongelooflijk veel respect voor hem. Hij schreef al meer dan 200 verhalen, waarvan er zelfs veel verfilmd zijn. Zijn boeken zijn voornamelijk science-fiction of horrorverhalen. Ik vind dat zijn boeken op een speciale manier zijn geschreven. King heeft een eigen stijl en ik begrijp ook dat niet iedereen van zijn stijl houdt.

Voor de mensen die wel fan zijn van zijn boeken heb ik vandaag een must read lijst. Het is een lijst met mijn favoriete boeken van hem. De onderstaande verhalen vind ik dus stuk voor stuk aanraders!

  1. Carrie

Carrie is het allereerste boek van Stephen King. Ik heb eerst de film gezien (de remake met Chloe Grace Moretz), voor ik het boek las. Toch vind ik het boek ook zeer leuk. Het verhaal gaat over Carrie, een meisje met een zeer streng katholieke moeder. Carrie hoort er niet bij op school door dat ze nogal vreemd is. Wanneer ze tijdens een turnles voor het eerst ongesteld wordt, weet ze niet wat er gebeurt. Iedereen begint haar uit te lachen, sommigen gooien zelfs tampons naar haar. Dan gebeurt er iets vreemd, alle dingen rond haar beginnen te zweven. Blijkbaar heeft Carrie telekinetische gaven. De schrijfstijl van Carrie is nog niet zo vlot als bij zijn nieuwere boeken. Ik vind het boek toch heel bijzonder, omdat het beschreven wordt als iets uit het verleden. Er worden bijvoorbeeld krantenstukken en politieverslagen in vermeld. Je krijgt het gevoel dat het verhaal van Carrie echt gebeurd is.

2.22-11-63

Dit boek heb ik al eens vermeld tijdens mijn vorige must reads post. Ik ben nog steeds zeer sterk onder de indruk van dit boek. In mijn ogen is 22-11-63 het vlotst geschreven boek van Stephen King. Na de eerste pagina’s kon ik het boek niet meer weg leggen. Het is ook best een dik boek, zoals de meeste werken van King. Toch is dit boek zeker een aanrader. Een leuk verhalen met sterke personages.

Leuk weetje: Er is nu zelfs een miniserie over dit boek gemaakt met niemand minder dan James Franco in de hoofdrol. Ik heb gisteren de eerste aflevering bekeken en ik ben alvast enthousiast!

3.It

It was het tweede boek dat ik ooit las van de schrijver. Ook It werd verfilmd. It is een horrorverhaal, dat gaat over het stadje Derry. In een korte periode zijn er veel kindermoorden geweest. Het verhaal gaat over een groep van zeven kinderen, allemaal buitenbeentjes.Zij ontdekken dat de moordenaar eigenlijk een monster is die verschijnt in de vorm van je grootste angst. It of het is een zéér dik boek, het telt meer dan 1000 pagina’s. Toch vond ik dit boek echt zeer mooi. Het is spannend en vaak zelfs griezelig. Het einde vind ik wel best vreemd. Ondanks het einde vind ik toch een goed boek.

4.Kortverhaal De mist

‘The mist’ is een van de eerste horrorfilms die ik ooit zag. Ik denk dat ik op dat moment mijn passie voor horror heb ontdekt. De film is gebaseerd op een kortverhaal van King, die in een verhalenbundel verscheen. In het verhaal verschijnt er plots een mist waarin gevaarlijke wezens schuilen. Een groep mensen gaat zich verschuilen in een supermarkt. Maar hoe lang zijn ze daar veilig? Dichte mist is enkel een kortverhaal, dus het leest heel vlot. Het verscheen in het boek Duistere krachten.

5.Gevangen

Gevangen was het allereerste boek van Stephen King die ik ooit las. Het is ook een klepper van een boek met meer dan 1000 pagina’s. Er bestaat ook een serie over dit boek, maar de serie is helemaal anders. Gevangen gaat over een gemeente die plots afgesneden wordt van de buitenwereld door een koepel. Niemand weet waarom de koepel er plots is. Maar door de koepel is er steeds minder zuurstof in de gemeente. De spanningen tussen de inwoners worden steeds groter, tot het uit de hand loopt. Ik vond dit boek opnieuw heel goed. Je leefde enorm veel mee met de personages, die stuk voor stuk goed uitgewerkt waren. Het duurt eventjes voor je het boek uit hebt, omdat het niet altijd even vlot leest. Toch is dit een van de betere verhalen van Stephen King.

Ik hoop dat jullie dit een leuke must reads vonden. Wat vinden jullie van de schrijver?

Liefs,

Emma

Ps: De originele afbeelding vind je hier. Bron foto

0 gedachten over “Must reads #5: Stephen King

  1. Interessant artikel! Stephen King is inderdaad een goede schrijver en zijn verfilmingen vind ik meestal ook erg leuk, al vond ik Under the Dome wel echt slecht na het eerste seizoen!

Geef een reactie

CommentLuv badge