4 Belgische fashion stores

Het is nu echt bijna lente en dat betekent dat ik binnenkort wel nieuwe kleren moet gaan kopen. Er is natuurlijk keus genoeg bij grote ketens als H&M en Zara, maar af en toe vind ik het leuker om wat kleinere winkels te bezoeken. In grote ketens vind ik niet zo vaak kleuren die ik leuk vind. En soms koop je dan een kledingstuk en merk je plots dat de helft van je klasgenoten net datzelfde stuk heeft aangekocht. Dat vind ik best jammer.

Vandaag heb ik voor jullie enkele Belgische winkels uitgekozen. De meeste winkels zijn kleinere boetiekjes die ik graag bezoek, maar de meesten hebben wel een webshop. De webshops zijn handig voor de mensen die niet in de buurt wonen.

Alle foto’s zijn afkomstig van de site’s van de winkels.

  1. Tischa

Tischa is mijn favoriete boetiek. Je vindt een winkel in mijn thuisstad, Wevelgem. Ze hebben ook nog een winkel in Kortrijk en Roeselare. Daarnaast hebben ze sinds dit jaar een webshop. Jammer genoeg verkopen ze slechts een kleine selectie op hun website. In de winkel heb je veel meer keuze. In Tischa vind je zeer veel jurkjes, maar ook heel van andere stuks. De kleren hebben altijd een goeie kwaliteit. De prijzen variëren van merk tot merk. Ze verkopen best goedkope kleren, maar je vind er ook wat duurdere merken.

Ik heb zelf het truitje aan de linkerkant en ik ben er zeer tevreden van. Ze hebben zowel klassieke als moderne kledij. Neem zeker eens een kijkje op hun webshop.

Webshop Tischa

2.Charline’s closet

De tweede winkel kan je vinden in Gent. Het is een zeer leuke boetiek waar je leuke kledij en accessoires vind. De winkel heeft ook een superhandige webshop. Al hun kledij is gemaakt voor hippe, jonge vrouwen. Naast kledij verkopen ze ook heel leuke hebbedingen. Zoals deze koffiebeker met het opschrift: What would Blair Waldorf do?

Webshop Charline’s closet

3.Fashionchick.be

Okay, Fashionchick is misschien net echt een Belgische winkel, maar ik vind deze site gewoon super leuk. Het is een goed onderhouden webshop, waarop ze allerlei leuke merken verzamelen. De redactie verzamelt allerlei hippe kledingstukken van verschillende andere webshops. Je vind er zowel goedkope, als zeer dure merkkledij. Ik vind deze site vooral zeer handig. Er bestaat zelfs een app voor op je smartphone. De site verkoopt niet enkel kledij, maar ook schoenen, beauty en meer.

Fashionchick

4. Dolce By Erina

Dolce by Erina is een gezellige boetiek in Kortrijk. Ze verkopen veel merken, maar de meeste zijn nogal prijzig. Ze verkopen onder andere Liu Jo en River Woods. Hun kledij is zowel geschikt voor jongeren als voor iets oudere vrouwen. Ik vind in deze winkel vooral jurkjes voor iets chiquere gelegenheden. De winkel heeft helaas geen webshop, maar het is wel een aanrader wanneer je eens gaat shoppen in Kortrijk.

Dolce by Erina

Dit zijn vier kledingwinkels die ik jullie sterk aan raad. Deze post is niet gesponsord, dit is gewoon mijn eigen mening. Ik vind het leuk om eens wat kleinere, Vlaamse winkels in de schijnwerpers te zetten.

Bron uitgelichte afbeelding

Liefs,

Emma

11 gedachten over “4 Belgische fashion stores

  1. Oh ik hou van boetiekjes! Helaas kom ik er te weinig (en verkopen ze meestal geen grotere maten). Zoveel leuker dan die grote ketens. Leuke tips voor als ik weer eens shop in België. Liefs Josine

Geef een reactie

CommentLuv badge