Oogschaduwpalet Only you: een miskoop?

Hey iedereen,

Sinds september vorig jaar ben ik meer en meer bezig met make-up. Ik ben nogal een impulsieve koper en op een bepaald moment kocht ik een oogschaduw palet met 104 oogschaduw kleuren. Er zaten ook enkele blushes bij en wat lipstick. Ik dacht dat dit ideaal zou zijn om mijn make-up collectie te starten, aangezien ik nog geen oogschaduw had.

Ik had natuurlijk moeten weten dat je voor 25 euro geen mirakelproducten kan verwachten. Het palet is van het merk Only you, een relatief onbekend merk dat verkocht wordt in Ici Paris Xl. Toen ik het voor het eerst uitprobeerde, viel het resultaat nogal tegen. Het palet is in mijn kast verdwenen en is er sindsdien niet meer uit gekomen.

Het is natuurlijk zonde om dat palet nooit te gebruiken. Onlangs haalde ik het vanonder het stof uit om het product toch nog een kans te geven.
IMG_1435.JPG

Dit is het volledige palet. Het zijn natuurlijk een hele hoop kleuren, maar de kwaliteit laat soms te wensen over. Er zitten ook borsteltjes bij, maar die zijn echt niet handig. Eigenlijk zou dit een ideaal cadeau zijn voor een jong meisje, of zelfs een kind. Kinderen spelen vaak graag met make-up en voor hen lijkt me dit wel ideaal.

Onlangs dacht ik nog eens terug aan dit palet. Het kostte niet zo veel, maar vijfentwintig euro is nu ook weer niet niks. Ik besloot om het palet nog een kans te geven. Mijn doel is om af en toe eens een look te proberen creëren met dit palet.Ik ben niet echt zeer handig met oogschaduw, maar aan de hand van tutorials zal ik er iets van proberen te maken. Binnenkort ga ik een artikel posten met het resultaat van mijn pogingen. Pas daarna zal ik beslissen of dit palet echt een miskoop is geweest of niet.

Ik heb alle 104 (Ja, dat heeft eventjes geduurd) kleuren op mijn armen geswatcht. Je zult zien dat er een hoop verschillende kleuren zijn en dat het pigment nogal verschilt van kleur tot kleur. Je hebt ook matte, metallic en glitterkleuren. Er is dus wel een ruime keuze, maar met een hoop kleuren weet ik niet wat aan te vangen.

IMG_1443

Dit zijn een hele hoop verschillende tinten blauw. Ik heb eigenlijk nog nooit blauwe oogschaduw gedragen, omdat dit redelijk opvallend oogt. Blauw zal blijkbaar wel een trend worden op het vlak van beauty, dus ik probeer zeker een tutorial te vinden met blauwe tinten.

IMG_1446

Bij de volgende kleuren is het pigment heel uiteenlopend. De donkerroze hebben best een goed pigment, terwijl je de bovenste kleuren amper ziet. Ik heb ook geen idee wat ik met een gele kleur zou moeten aanvangen. Ik vind geel sowieso niet echt een mooie kleur.

IMG_1441

Bij de kleuren hierboven zitten er wel enkele kleuren waar ik benieuwd naar ben. De zwarte zijn helemaal niets voor mij, maar de middelste kleuren vind ik wel leuk. Je hebt een bronzen en zilveren metallic kleur die mij wel mooi lijken. Ik weet niet of dit een mooi effect zou hebben op mijn ogen, maar ik kan het maar eens proberen.

IMG_1445

Van de kleuren hierboven word ik niet echt warm. De groene tinten zijn zeer slecht qua pigment, de oranje vind ik gewoon lelijk. De onderste kleuren vind ik niet lelijk, maar ik denk dat die niet passen bij mijn ogen.

IMG_1448

Deze glitterkleuren vind ik wel leuk. Zeker de onderste kleuren lijken me wel mooi om een party look mee te maken.

IMG_1442

De kleuren hierboven hebben niet zo’n goed pigment volgens mij. Zelfs op mijn armen zijn ze niet makkelijk aan te brengen.

IMG_1431.JPG

Dit waren ze dan alle 104! Deze laatste oogschaduwkleuren vind ik ook best leuk. Het zijn opnieuw glitterkleuren, maar ze zijn nog best neutraal. Ik zou deze zeker durven dragen op een gewone dag. Ik probeer zeker een look te maken met enkele van deze kleuren.

Zo, dit waren alle kleuren. Je merkt dat er heel veel soorten kleuren zijn. Binnenkort mag je een post verwachten met enkele creaties. Hebben jullie nog tips over wat ik met bepaalde kleuren kan doen?

Liefs,

Emma

Geef een reactie

CommentLuv badge