Must reads #4

Vandaag heb ik opnieuw een must read lijst voor jullie. Vandaag zal ik het hebben over boeken die veel emoties oproepen. Iedereen heeft wel eens een boek gelezen dat je bijna liet huilen of waar je net heel hard om moest lachen.

Persoonlijk hou ik heel veel van dit soort boeken. Boeken wakkeren bij mij sneller emoties aan dan een film. Ik heb echt al tranen gelaten bij de dood van een favoriet karakter of gewoon dagenlang treurig rondgelopen door een ontroerend boek. Soms is het ook gewoon eens leuk om geraakt te worden door een verhaal.

Hieronder vind je een lijst met boeken die mij diep geraakt hebben.

  1. Als ik blijf en Wacht op mij – Gayle Forman

Wow, ik heb deze twee boeken deze week uitgelezen en dit waren echt twee top boeken. Als ik blijf is redelijk bekend geworden door de film ‘If I stay’. Het vervolg vind ik persoonlijk nog beter. In Als ik blijf krijgt het gezin van Mia een zwaar auto-ongeval. Zij overleeft het als enige, maar ligt in een coma. Ze moet beslissen of ze blijft leven of niet. In het vervolg zijn we drie jaar later en volgen we het leven van haar ex-vriend. Hij is een bekende rockster, maar hij is toch niet gelukkig. Beiden verhalen hebben me aan het huilen gebracht. Het is natuurlijk erg wat er met het meisje gebeurt, maar het is vooral de beschrijving die zeer ontroerend is. Het zijn niet zo’n dikke boeken, dus ik raad deze boeken ook aan als je niet zo’n lezer bent.

2. 11/22/63- Stephen King

Stephen King staat niet echt bekend om de meest diepgaande verhalen te hebben op het vlak van emoties. Een horrorverhaal gaat meestal niet samen met ontroering. Dit verhaal heeft mij toch wel geraakt. Het boek gaat over een man die ontdekt dat hij terug kan naar een bepaalde dag in het verleden. Hij beslist om de dood van JFK te verijdelen en moet hierdoor een vijftal jaar in het verleden wonen. Daar wordt hij verliefd op een vrouw. Het liefdesverhaal is niet het hoofdonderwerp van dit boek, maar ik vind het wel een pluspunt. Je merkt echt dat ze heel verliefd zijn op elkaar. Wanneer er iets heel ergs gebeurde met de vrouw, werd ik echt geraakt. Een zeer sterk verhaal.

3. De jongen in de gestreepte pyjama- John Boyne

Zowel het boek als de film heeft mij doen huilen. Het is sowieso een triestige situatie. Het verhaal speelt zich af tijdens de tweede wereldoorlog. Bruno verhuist naar een nieuw huis en ontdekt tijdens het spelen een groot terrein, omringt door een hek. Hij geraakt aan de praat met een jongen in een gestreepte pyjama. De kleine Bruno beseft niet dat hij praat met een jongen uit een concentratiekamp. Het verhaal heeft een van de meest ontroerende eindes ooit. Het is een zeer mooi verhaal over een heel triestig gebeuren.

4. The fault in our stars- John Green

Dit boek kon natuurlijk niet ontbreken.  The fault in ours stars is een boek dat je op hetzelfde moment aan het huilen en aan het lachen maakt. Het gaat over een meisje die kanker heeft en uiteindelijk wordt ze verliefd op een jongen die ze leerde kennen in een praatgroep. Het mooie aan het verhaal is dat het zeker geen depressief verhaal is. De personages zijn net heel vrolijk en staan positief in het leven. Vaak zat ik te lachen terwijl de tranen in mijn ogen stonden. Het is heel bijzonder dat een boek je zo kan laten voelen.

We zitten al aan het einde van mijn lijst. Ik heb deze keer maar vier boeken voor jullie, maar ik vind deze boeken stuk voor stuk pareltjes.

Liefs,

Emma

 

 

0 gedachten over “Must reads #4

Geef een reactie

CommentLuv badge