Mijn leesgoals 2016

Hey iedereen,

We zijn al even 2016 ondertussen, maar ik wou toch nog een post maken over mijn leesgoals voor dit jaar.

Van kinds af aan lees ik enorm graag en ook redelijk veel. Als kind hield ik al lijstjes bij met het aantal boeken die ik las. De maandelijkse uitstap naar de bibliotheek was ook altijd een hoogtepunt.Nu lees ik ook nog steeds graag, maar soms is het wat moeilijker om tijd te vinden. Zeker in examenperiodes is het niet altijd makkelijk om er een boek bij te nemen.

Vanaf nu wil ik opnieuw wat meer lezen en daarom heb ik via Goodreads mijn leesgoals opgesteld.

 

Goodreads is een handige site voor iedere boekenliefhebber. Je vindt er alle boeken en als je een account aanmaakt kan je bijhouden welke boeken je hebt gelezen. Via Goodreads kan je ook nieuwe boeken vinden, gebaseerd op wat jij leuk vindt.

Elk jaar kan je ook je reading goals instellen. Dat is het aantal boeken die je wilt lezen in dat jaar. Ik vond het moeilijk om hier een getal op te plakken. Als kind kon ik gemakkelijk rond de 80 boeken per jaar lezen. Maar dat waren kinderboeken. Boeken voor volwassener zijn van vaak dikker en lezen ook minder snel.

Uiteindelijk besloot ik te gaan voor 40 boeken. Ik heb geen idee of dit een realistisch getal is of niet, maar ik wou ambitieus zijn. Sommige periodes lees ik meer dan andere. In de zomervakantie lees ik altijd een hele hoop boeken. Dus die periode kan ik zeker gebruiken als ik wat schade moet inhalen. Tijdens de examenperiode raak ik amper boeken aan, omdat je na een hele dag met je neus in de boeken zitten wel eens iets anders wil doen.

Dusja, mijn doel voor dit jaar is 40 boeken. Tot nu toe heb ik al zes boeken gelezen. Dat is nog niet zoveel, maar de eerste helft van januari had ik nog examens. In een grote maand is zes boeken nog een redelijk groot aantal. Gemiddeld waren ze ook zo’n 500 pagina’s dik en in het Engels. Ik ben best trots op wat ik tot nu toe gelezen heb.

Op het einde van het jaar zal ik jullie sowieso melden of ik mijn doel bereikt heb of niet!

Leggen jullie je soms ook een goal op voor een aantal te lezen boeken? Als je nog tips hebt voor mooie boeken mogen jullie dat mij altijd laten weten in de reacties!

Liefs,

Emma

 

0 gedachten over “Mijn leesgoals 2016

Geef een reactie

CommentLuv badge