Kiko review: matte lipstick fire red

Hey iedereen,

De meesten onder jullie hebben wel eens gehoord over het merk Kiko. Kiko verkoopt leuke make-up voor een redelijk goedkope prijs. Ik was al een tijdje benieuwd naar het merk en tijdens de solden besloot ik eens een online bestelling te plaatsen. Een artikel over wat ik toen allemaal kocht vind je hier:ย Mijn eerste Kiko bestelling

Ik heb toen vier lipsticks aangekocht. De meesten lipsticks waren te koop voor slechts 2 euro, maar de matte lipsticks waren niet in de uitverkoop. Ik hou het meest van matte lipsticks, dus ik was toch wel eens benieuwd naar de kwaliteit van Kiko. De lipsticks kosten 6.90 euro per stuk.

IMG_1292

Online is het niet eenvoudig om kleuren te kiezen, zeker niet als je niet echt vertrouwd bent met een merk. Ik heb lang zitten twijfelen tussen de kleuren, zeker omdat 6.90 euro nu ook niet spotgoedkoop is. Kiko heeft enkel nude kleuren, maar meestal sta ik niet met nude lipsticks. Ik besloot om te gaan voor een rode tint, omdat ik dat nog niet echt in mijn bezit had. Ik dacht ook dat je weinig verkeerd kon doen met rode lippen.

Eerst wou ik de kleur Cherry red kopen, maar die was op dat moment niet beschikbaar. Uiteindelijk koos ik voor Fire red.

Kiko beschrijft zijn Velvet matte lipstick als een matglanzende, comfortabele lipstick met een exclusief design. Hun lipsticks bevatten K2 repulp, een plantaardig bestandsdeel die zou zorgen voor hydratatie, sterke en gezonde lippen en het zou veroudering van de lippen voorkomen.

Dat klinkt natuurlijk allemaal zeer mooi, maar toch ben ik altijd wat sceptisch tegenover zo’n beweringen. Om eerlijk te zijn probeerde ik mijn verwachtingen van deze lippenstift zo laag mogelijk te houden. Het is namelijk niet zo’n duur product en ik gebruik de laatste tijd vooral lippenstift van duurdere merken zoals Urban Decay of Mac. En toch werd ik verrast door deze lipstick!

Toen ik het pakket ontving, keek ik zeer uit naar deze lipstick. Toen ik de kleur eerst zag was ik een beetje ontgoocheld. Op de site zag de kleur er best bijzonder uit en nu leek het een doodnormale felrode kleur. Toen ik het de eerste keer aandeed werd ik al wat enthousiaster. Hieronder zie je de kleur op mijn lippen. (Sorry voor de onzuivere foto, de foto’s waren niet zo goed gelukt.

IMG_1372.jpg

De kleur is dus niet zomaar een gewone rode kleur, maar bevat volgens mij ook wat oranje. Ik droeg deze een volledige lesdag en werd echt verbaasd door de kwaliteit. Mijn lippen voelden echt niet droog aan, ik voelde amper dat ik lippenstift op had. De kleur bleef ook redelijk goed zitten. Zelfs na het eten was de kleur amper vervaagd. Al heb ik na de middag toch wat bij gestift.

Ik ben dus echt heel enthousiast ย over deze lipstick. Ik ben tevreden met de kleur en hij blijft goed zitten voor zijn prijs. Het is erg leuk dat de lippenstift mijn lippen niet uitdroogt, dat is zeker een pluspunt. Het enige negatieve punt is dat je de lippenstift gemakkelijk weg veegt. Als je er per ongeluk aan hapert, hangt er meteen een heleboel lipstick aan je hand of de rest van je gezicht. Maar dit is wel zo bij de meeste lipsticks denk ik.

Ik zou zeker nog eens overwegen om een matte lipstick van Kiko aan te kopen. De prijs-kwaliteit verhouding is zeer goed. Ik ga wel wachten tot ik eens een echte Kiko winkel binnenstap, zo kan ik toch beter inschatten welk kleur ik moet kiezen!

Liefs,

Emma

 

0 gedachten over “Kiko review: matte lipstick fire red

Geef een reactie

CommentLuv badge