Must see: Making a murderer

Hey iedereen,

Ik heb al vele keren vermeld dat ik best wel een verslaving heb aan verschillende tv series. Aangezien ik al veel series gezien heb, vind ik het altijd leuk als ik tips kan delen over dingen die je echt moet zien.

Vandaag wil ik jullie warm maken voor de serie Making a murderer.

Making-a-Murderer_cropped-97-460-400-22-5

Plots hoorde je de naam van deze serie overal vallen. Overal op het internet werd Making a murderer vermeld. Na een tijd werd ik toch benieuwd naar deze serie. Meestal ben ik nogal sceptisch tegenover reeksen die ze zo ophemelen.

Het verhaal van Making a murderer stond me wel aan. Alles in de tv serie is waargebeurd. Er wordt ook niet in geacteerd. Alles is echt gefilmd toen het gebeurde. Enkele studenten film die in die stad woonden, vonden het verhaal wel interessant en volgden het jarenlang met hun camera’s. Dat was een goeie beslissing, want hierdoor komt de serie heel echt over. Persoonlijk vind ik dat je ook meer meeleeft met de mensen, omdat je weet dat dit hun echt is overkomen.

Het verhaal begint dus met Steve Avery. Een man uit een arm, eerder ‘marginaal’ gezin. Hij wordt beschuldig van een brutale verkrachting en krijgt bijna twintig jaar cel hiervoor. Bij ons kan je je zelfs niet inbeelden dat je zo lang in de gevangenis kan belanden voor zoiets. Avery blijft jarenlang beweren dat hij onschuldig is, ook al zou hij anders al veel eerder zijn vrij gekomen.

Zeventien jaar later komt hij toch vrij, nadat ze het onderzoek opnieuw openden. Het blijkt dat hij inderdaad onschuldig was. Daarna komen er steeds meer zaken uit. Zaken die ze bij ons procedurefouten zouden noemen. De politie van zijn kleine thuisplaats vond blijkbaar dat Avery in de cel thuishoorde. Avery start een jaar na zijn vrijlating met een rechtszaak tegen de politie. Het lijkt er meer en meer op dat de politie echt beboet zal worden voor hun fouten. En dan vinden ze plots een lijk op het terrein van Steve Avery..

Ik vind dit echt een heel bijzondere serie. De eerste aflevering komt wat traag op gang, vooral omdat ze de situatie moeten schetsen. Vanaf aflevering drie komt alles plots in een stroomversnelling. Vaak moet ik me bijna inhouden om naar het scherm te roepen: “Dit kan toch niet.”

Het verhaal is spannend en je wilt steeds verder kijken. Het is aan te raden om ondertussen de naam niet te googelen. Het is het leukst als je de serie bekijkt, terwijl je niet weet of hij schuldig is of niet. Ik zit zelf nog maar aan de vijfde aflevering, dus ik ben ook echt benieuwd.

Ik raad deze serie echt aan! Kenden jullie de serie al?

Liefs,

Emma

 

0 gedachten over “Must see: Making a murderer

Geef een reactie

CommentLuv badge