Oogopener: de eerste keer eyeliner

Als ik een confession moet doen op het vlak van beauty, dan is het wel deze: ik heb nog nooit eyeliner bij me zelf gebracht. Voor een bijzondere gelegenheid liet ik mijn mama dat wel eens doen bij mij, maar ik vond dat altijd te opvallend bij mezelf. Onlangs kocht ik een eyeliner van Essence met de gedachte dat ik het nu eens een kans zou geven.

Vandaag schrijf ik een artikel over hoe ik de eerste keer dat ik eyeliner aanbracht heb ervaren.

Ik heb al vaak gelezen en gehoord dat eyeliner aanbrengen niet zo eenvoudig is. Ik heb het jaren geleden wel geprobeerd, maar dat resulteerde altijd bijna in het verlies van een oog. Ik vind een cat eye wel mooi, maar voor de eerste keer wou ik iets eenvoudigs proberen. Het werd dus gewoon een eenvoudig lijntje aan de bovenkant.

Ik kocht een waterproof liquid eyeliner van Essence. Het leek me eenvoudig en goedkoop, ideaal leek het mij. Dan begon ik er aan: poging 1. Tot mijn grote verbazing was het resultaat op mijn linkeroog tamelijk goed. Het was niet perfect, maar als ik het een beetje zou bijwerken zou het best oké worden. Daarna mijn rechteroog: een complete mislukking. Het lijntje was veel te hoog.

Foto 1.jpg
Het resultaat van mijn eerste poging: zoals je ziet is het lijntje op de rechterkant véél te hoog.

Met mijn linkeroog kon ik wel iets doen. Na een beetje wegvegen en wat bijdoen, kwam ik tot een resultaat waar ik tevreden mee was.

Het lijntje op mijn rechteroog deed ik volledig weg. Poging twee. Ik begon net aan poging twee toen mijn hand uitschoot en ik met de eyeliner mijn oog raakte. Dat deed best pijn en ik heb toch een vijftal minuten nogal wazig gezien. Daarna deed ik verder aan de lijn. Het resultaat was zeker niet perfect, maar ik dacht dat mits wat aanpassingen het wel zou lukken. De lijn was veel te dik en liep niet helemaal door. Maar als ik met een wattenstaafje wat weg deed, kon het wel iets worden

Poging 2.jpg
Poging twee: nogal dik en onafgewerkt

Uiteindelijk kon ik met een wattenstaafje de lijn wat dunner maken. Daarna deed ik wat subtiele oogschaduw op en bracht ik mascara aan. Hieronder zie je het eindresultaat.

eyes

Het is de eerste keer dat ik eyeliner droeg waar ik tevreden mee was. De afwerking is nog lang niet perfect en het is ook een niet zo opvallend resultaat, maar toch ben ik er blij mee. Ik voel me best wel goed als ik hiermee rondloop. Het doet je ogen net iets meer opvallen en dat vind ik wel leuk. Ik ga zeker nog vaker eyeliner dragen en nog een hele hoop oefenen.

Liefs,

Emma

0 gedachten over “Oogopener: de eerste keer eyeliner

  1. Je bent niet de enige die nog nooit eyeliner op heeft gedaan! Ten eerste lijkt het me moeilijk en ten tweede heb ik geen geduld. Als het me niet lukt raak ik gefrustreerd haha. Heb met een winactie wel een fijne eyeliner gekregen die ik een keer zou willen proberen!

  2. De onderste poging is echt al heel goed! Ik herinner me nog van mijn esthetiek-jaren dat het eyeliner gedeelte altijd een grote ramp was, en dan moest je het op iemand anders oefenen! Keer dat je het onder de knie hebt lukt het je op 5 minuten :p ik gebruik altijd een gel-liner, die zijn ook iets minder lopend om mee te werken 🙂

  3. Oh ik ben er ook echt geen held in. sterker zelfs. ik keilde onlangs mijn eyeliner gewoon de vuilbak in omdat het maar niet wou lukken. Echt, zo gefrustreerd raakte ik er van. Ik prijs mezelf gelukkig dat ik best al grote ogen en lange wimpers heb van mezelf. En als ik alle innerlijke woede heb laten varen begin ik wel eens opnieuw met een oefensessie :’ )

    Bij jou vind ik dat na 2 (of meer?) pogingen zo slecht nog niet. Blijven oefenen en je bent in no time een pro. Of zoals hierboven al gezegd: het trucje met de plakband 🙂 Al ziet dat er in alle filmpjes gemakkelijker uit dan het waarschijnlijk is.

    xx Naomi

Geef een reactie

CommentLuv badge