Must reads #3

Hey iedereen,

Vandaag opnieuw een post met must reads. Deze keer zal ik het hebben over thrillers. Trillers zijn een van mijn favoriete genres. Het zijn spannende boeken, waarvan je op het puntje van je stoel gaat zitten. Dit soort boeken gaan meestal over situatie’s waar niemand ooit in wilt terecht komen.

Benieuwd naar welke thrillers ik jullie zou aanraden? Lees dan snel verder!

De boeken die ik gekozen heb staan op willekeurige volgorde.

  1. De kraamhulp- Esther Verhoef

Dit boek ontdekte ik deze zomer. Ester Verhoef is een van mijn moeder’s favoriete schrijfster en ze koopt altijd haar nieuwste boeken. Ik denk dat dit een van de meest indrukwekkende en tegelijk walgelijkste thriller is die ik ooit gelezen heb. Het verhaal gaat over een koppel die net bevallen is van hun eerste kind. De moeder heeft een zware zwangerschap achter de rug en heeft platte rust nodig. Dus krijgen ze een kraamhulp om te helpen met de baby. Maar de kraamhulp is niet zo vriendelijk als ze wel lijkt. Ze verwoest het leven van het koppel en de baby steeds meer en meer, zonder dat iemand het merkt. Ik vond dit echt een heel vlot en super spannend boek.De kraamhulp is echt een gestoorde vrouw waar je steeds kwader op wordt.
De kraamhulp-Ester Verhoef

2. Lieve mama- Esther Verhoef

Ook dit boek van Esther Verhoef is nagelbijtend spannend. Deze keer gaat het verhaal over een welgesteld gelukkig gezin. Tot dat er op een dag een jonge man hun probeert te overvallen. Na bedreigd te zijn, schiet de vader de overvaller neer. Het gezin wil hun succesvolle zaak niet kwijt geraken en ze besluiten dat het het best is dat het lichaam gewoon verdwijnt. Maar wat is nu de beste manier om een lijk te doen verdwijnen. Dit boek is zowel uit het perspectief van de moeder geschreven, als vanuit dat van de achttienjarige Ralf, die op de overvaller stond te wachten. Dit boek was opnieuw zeer spannend en zeker het einde is redelijk onverwacht.

Lieve mama-Ester Verhoef

3. In mijn dromen- Simone Van der Vlugt

IMG_1342.JPG

In mijn dromen gaat over een vrouw die voorspellende dromen heeft. Natuurlijk gelooft niemand haar, en op een dag droomt ze over een terroristische aanval. Daarna probeert ze dit te voorkomen, wat natuurlijk moeilijk is als niemand je wilt geven. Ik vind dit een heel bijzonder boek, zeker in de tijd waarin we nu leven. Terrorisme is zeer actueel en door dit boek ga je er ook meer over nadenken.

In mijn dromen- Simone Van der Vlugt

4. Voor ik ga slapen- Sj Watson

Deze thriller las ik jaren terug en toch is dit boek mij altijd bijgebleven. Het is een bijzonder verhaal die je moeilijk kan wegleggen. Het gaat over een vrouw die door een ongeluk haar geheugen is kwijtgeraakt. Elke nacht vergeet ze alles en de volgende dag moet iemand haar opnieuw vertellen wie ze is. Ze vertrouwt voor alles op haar echtgenoot, Ben. Ze houdt ook een dagboek bij en daarin staat: vertrouw Ben niet. Het is het begin van een spannend verhaal waarin je iedereen wantrouwt.

Voor ik ga slapen- SJ Watson

5. Houvast- Harlan Coben

Net zoals mijn ouders ben ik een grote fan van de boeken van Harlan Coben. Ik denk dat ik ze bijna allemaal gelezen heb, en ik denk dat ik de boeken met Myron Bolitar in de hoofdrol het best vind. Dit losstaande boek is ook een topper. In dit boek speelt een koppel de hoofdrol. Ze zijn bezorgd om hun tienerzoon en installeren programma’s op zijn computer om zijn e-mails te kunnen lezen. Even later verdwijnt hun zoon. Naast het verhaal van de ouders lezen we ook nog het verhaal van andere personages. Het duurt een eindje tot je weet wat de link is tussen hun allemaal, maar dat is net het leuke eraan vind ik.

Houvast-Harlan Coben

Zo, dit was mijn derde must reads post. Ik hoop dat jullie het een leuke lijst vinden.

Wat is jullie favoriete thriller?

Liefs, Emma

0 gedachten over “Must reads #3

  1. lieve mama heb ik net uitgelezen. Ik moest een boek lezen voor school en zelf vind ik thillers ook fijn om te lezen, zo spannend en vooral vond ik dit boek heel spannend nadat ze er eenmaal achter kwamen dat ze dus de moeder hadden willen vermoorden heb ik het boek daarna ook in een keer uitgelezen. zeker aan aanrader dus

  2. Ik heb zonet Het Meisje In De Trein uit van Paula Hawkins, echt een aanrader! Je kan het boek gewoon niet wegleggen 🙂 Ik had het op 2 dagen volledig uit! Nu begin ik aan Mooie Meisjes van Karin Slaughter, naar het schijnt een fantastische thrillerschrijfster! Ik ben eens benieuwd 🙂

Geef een reactie

CommentLuv badge