Sia- This is acting

Hey iedereen,

Een van mijn favoriete artiesten op dit moment is Sia. Ik kende haar al sinds dat ze ‘she wolf’ en ‘titanium’ zong in de nummers van David Guetta. Nadat ze doorbrak met haar eigen hit Chandelier werd ik echt een grote fan van haar werk.

Ik vind haar echt een fantastische artieste en vind dat ze een prachtige stem heeft. Ze schreef ook al vele nummers voor andere, grote sterren.

Sinds 29 januari is haar nieuwste cd, This is acting, beschikbaar in de winkel en op spotify. Ik heb die meteen volledig beluisterd en dit is wat ik er van vind.

 • Bird set free

Het openingsnummer van haar nieuwe album is meteen een steengoed nummer. Blijkbaar was dit nummer bedoeld voor Pitch perfect 2, maar uiteindelijk kozen ze toch voor Flashlight. Het nummer werd ook aan Rihanna gegeven, maar die heeft het afgewezen. Ook Adele zong dit nummer in, maar het haalde haar album niet. Ik vind het super dat Sia dit nummer zelf heeft gehouden voor haar album, want ik vind het echt een heel goed lied. Het nummer heeft me echt een goed gevoel, net omdat het zo krachtig is.

 • Alive

Het tweede nummer had ik al vaak gehoord op de radio voor dat haar album werd uitgebracht. Ook Alive was eerst bedoeld voor Adele. Het lied gaat erover dat ze blij dat ze alles overleefd heeft wat ze geeft meegemaakt. Ik weet niet of het nummer echt gebaseerd is op haar leven, maar Sia heeft sowieso al veel meegemaakt in haar leven. Het is een krachtig nummer. Een liedje die je ook opnieuw power heeft na een break-up bijvoorbeeld.

 • One million bullets

One million bullets is het volgende nummer. Het liedje gaat erover dat ze 1 miljoen kogels aankan, zolang ze bij die ene persoon is. Ze vraagt zich ook af hoeveel die andere persoon er zou nemen voor haar. Ik vind one million bullets geen lelijk nummer, maar het is een van de mindere liedjes op haar album. In het nummer is er veel herhaling en er is ook een geluid op de achtergrond die mij stoort.

 • move your body

Het volgende nummer vond ik meteen zeer catchy. Het heeft een leuke beat en het nummer heeft me meteen zin om te dansen. Ik houd heel er van zo’n soort nummers en het is een positief teken dat ik dit nummer echt heel leuk vond vanaf de eerste keer dat ik het beluisterde.

 • unstoppable

Unstoppable is opnieuw een zeer krachtig nummer. Bij dit nummer krijg ik ook het gevoel dat niets mij kan tegenhouden. Ik hou echt van zo’n powernummers die je een goed gevoel geven. Opnieuw een leuk nummer.

 • cheap thrills

Ik denk dat ik dit een van de leukste nummers van het hele album vind. Dit nummer was eigenlijk bedoeld voor Rihanna. Het is een liedje over uitgaan en dansen. Een heel simpel nummer zonder een diepe betekenis, maar het is opnieuw een liedje die meteen aanspreekt.

 • Reaper

Reaper is mijn persoonlijke favoriete nummer van het hele album. Na een keer luisteren zit het deuntje en de tekst al in je hoofd. Het nummer past ook zeer goed bij haar stem. Dit nummer schreef ze samen met Kanye West en blijkbaar was dit nummer opnieuw bedoeld voor Rihanna. Ik denk dat Rihanna toch beter Sia’s nummers had gekozen, want ik vind deze songs veel beter dan wat er op haar nieuwe album staat.

 • House on fire

Ook House on fire heeft opnieuw die typische Sia sound. Het nummer gaat blijkbaar over misbruik in een relatie. Het liedje heeft opnieuw veel power. Het is niet een van de meest opvallende nummers, maar het is zeker ook niet slecht.

 • Footprints

Footprints is een nummer waarin ze een relatie vergelijkt met twee voetafdrukken in het zand. Het nummer is eigenlijk geschreven voor Beyoncé en is dan ook meer aangepast aan haar persoonlijkheid. Ik vind de tekst van dit lied echt zeer mooi.

 • Sweet design

Sweet design was dan weer bedoeld voor Jennifer Lopez en ik vind dat je dat ook echt hoort. Ik vind dit best een speciaal nummer. Het heeft een speciale sound, maar ik vind dit niet echt Sia haar ding.

 • Broken glass

Broken glass is opnieuw een motiverend nummer. Ik vind de tekst van dit nummer echt prachtig.

 • Space between

Space between is het enige echt tragere nummer op This is acting. Het is een break-up song. Ik vind dat haar stem geweldig goed uitkomt in dit nummer. Het is wel best een triestig nummer. Ik word bijna verdrietig als ik naar dit nummer luister, dus ze brengt haar gevoelens ook goed over.

Dit waren alle nummers op This is acting. Ik vind dit echt een geweldig album, waarvan ik de meeste liedjes al vanaf de eerste keer echt goed vind. Zeker een aanrader!

This is acting

 

Liefs,

Emma

0 gedachten over “Sia- This is acting

Geef een reactie

CommentLuv badge