6 fantastische minder bekende series

4501126718_71249601cc

Hey iedereen,

Jullie weten waarschijnlijk al langer dan vandaag dat ik echt heel veel tijd spendeer aan series kijken. Ik ben soms best wel een couch potato, zeker op miezerige dagen zoals vandaag. Soms kom je dan ook op een punt dat je al je series hebt uitgekeken of dat plots iedere serie in midseasonbreak is.

Het is dan leuk om een nieuwe, populaire serie te starten, maar soms kan het zijn dat je net zoals ik de meeste bekende series als gezien hebt. Vandaag zal ik met jullie enkele series delen die ik allemaal zeer leuk vind. Van sommige zal je misschien al gehoord hebben, maar de meeste zijn niet zo bekend. Misschien leuk om eens te ontdekken als je iets wilt doen op een regenachtige zondag?

1. Scream

Scream is een show van Mtv die vorig jaar verscheen. Ik vond deze serie geweldig. Het is eigenlijk een slashermovie, maar dan in een serie. Voor diegenen die niet weten wat ik met een slashermovie bedoel, dat zijn de horrorfilms waar meestal een groep tieners een voor een wordt vermoord door een of andere moordenaar. Ik vond dit echt een fantastisch concept, zeker omdat ik wel fan ben van horror. Deze serie is niet verschrikkelijk eng en heeft ook best veel humor en drama. Het eerste seizoen heeft echt ook een verrassend einde. Als je van spanning en dit soort films houdt moet je deze serie zeker eens een kans geven.

2. The whispers

The whispers was een serie over een soort buitenaards wezen die kinderen kon beïnvloeden om dingen te doen voor hem. Eerst dachten de ouders dat hun kinderen gewoon een denkbeeldig vriendje hadden, maar er gebeurden steeds meer vreemde dingen en het ‘denkbeeldig vriendje’ had ook altijd dezelfde naam: Drill. Ondanks dat het over aliens gaat is dit toch een realistische serie. Ik vond het een leuk en origineel concept, zeker door de kinderen. Spijtig genoeg hebben ze de serie wel stopgezet na seizoen 1. Het eindigt dan ook met een open einde, wat wel jammer is, want ik was echt benieuwd naar een vervolg.

3. Stalker

Stalker is een soort politieserie. Normaal ben ik geen fan van dit soort series, maar deze gaat over agenten die omgaan met stalkers. Iedere aflevering had een andere misdaad, maar ondertussen kreeg je ook het verhaal te zien van de twee detectives. De ene werd op den duur gestalkt door iemand en de ander was zelf (onbewust) zijn ex-vrouw aan het stalken. Deze serie gaf me soms echt de rillingen. Sommige stalkers zijn echt heel creepy. Ik heb erg genoten van deze serie.

4.The 100

In the 100 is onze aarde zoals we ze kennen verwoest. Enkele overlevenden leven al jaren in een groot ruimteschip, maar de lucht begint daar langzaamaan op te geraken. Om te testen dat de aarde opnieuw leefbaar is zenden ze een groep van 100 jeugddelinquenten naar de aarde. En blijkbaar is het opnieuw mogelijk om er te leven. Al snel blijkt dat ze niet de enige zijn die op aarde leven. The 100 is echt een hele leuke serie. Ik vind de personages zeer leuk en de serie heeft een sterk verhaal. Seizoen 1 is zeer mooi, en persoonlijk vind ik het tweede seizoen nog beter. Ik ben alvast benieuwd naar het vervolg.

5. Dance moms

Naast al die tv-series bezondig ik mij soms ook graag aan een reality show. Dance moms is daarin echt mijn grootste verslaving. Velen zullen wel al eens over deze show gehoord hebben. Maddie Ziegler, het meisje uit de videoclip Chandelier van Sia, komt uit deze serie.In de serie volgen we een groep jonge meisjes en hun dansleraar, die echt verschrikkelijk is. Ze zijn allemaal zeer getalenteerd en doen wekelijks mee aan danswedstrijden. Hun moeders spelen ook een grote rol. Stuk voor stuk willen ze dat hun dochter de beste is wat tot heel veel ruzie en drama lijdt. Ik kijk deze serie zowel voor het prachtige gedans als voor het drama. Iedereen gedraagt zich zo overdreven en achterbaks dat het echt grappig wordt om naar te kijken.

6. Community

Volgens mij was Community in Amerika wel een zeer bekende serie, maar hier had ik er nog nooit van gehoord. Toch bleek dit echt een geniale serie te zijn. Community is een grappige serie over een groep mensen die bevriend geraken op een Community college. Het is echt de vreemdste school die er bestaat en de directeur maakt het er zeker niet beter op. Ook de groep bestaat uit de meest uiteenlopende types. Ik vind dit echt een heel goede comedy serie. De afleveringen staan los van elkaar, maar toch bouwen ze ook een verhaal op. Het bevat heel veel fijne humor en soms zelfs verwijzingen naar iets die in een vorig seizoen is gebeurt. Ik zou iedereen deze serie aanraden. In het vierde seizoen zijn ze plots veranderd van producer en het vierde seizoen is echt niet goed. Na enkele afleveringen heb ik dat seizoen zelfs over geslagen. De twee laatste seizoenen zijn dan wel weer heel leuk.

Ik hoop dat jullie misschien inspiratie hebben opgedaan om een nieuwe serie te vinden. Laat gerust in de comments weten wat jullie favoriete series zijn!

Liefs,

Emma

0 gedachten over “6 fantastische minder bekende series

Geef een reactie

CommentLuv badge