Must reads#2

Zoals beloofd ga ik af en toe een artikel posten over boeken. De vorige keer liet ik jullie weten welke dystopische boeken ik een aanrader vind. En vandaag gaat de post over chick lits!

Chick lits zijn romans geschreven door en voor jonge vrouwen. Vaak zijn deze boeken inhoudelijk niet zo zwaar, wat ze ideaal maakt om te lezen op reis of als je eens heerlijk wilt wegdromen. De laatste tijd lees ik nog weinig chick lits, omdat ik veel van die verhalen te onnozel vind. Toen ik zestien jaar was, las ik nochtans bijna niets anders.

Dit zijn enkele chick lits die me zijn bijgebleven en die ik jullie zeker aanbeveel!
De meeste zijn boeken voor jongvolwassenen, maar dat wil niet zeggen dat ze niet meer leuk zijn als je iets ouder bent.

1. De Pretty little liars boeken- Sara Shepard

De meesten kennen de populaire tv reeks over vier meisjes in Rosewood die lastig worden gevallen door de onbekende ‘A’. Maar wist je ook dat deze serie gebaseerd is op een boekenreeks? Als tiener heb ik zeer genoten van deze reeks boeken. Ze zijn zeer vlot geschreven en waren stuk voor stuk erg spannend. Het is ook leuk dat de serie en het boek totaal andere wendingen hebben. Daarom is het nog steeds verrassend als je de boeken leest. Zeker een aanrader voor wie fan is van de tv show.

Pretty little liars 1

 

IMG_1218.JPG

2. It-girl- Cecily Von Ziegesar

Ook een andere bekende meisjes serie is gebaseerd op een boekenreeks: Gossip girl! Ik heb die boeken gelezen en ze zijn zeker ook de moeite waard, maar de schrijfster van deze reeks schrijf ook een reeks met de naam ‘It-girl’. En die vond ik beter dan de Gossip girl serie. It-girl draait rond Jenny Humphrey, die we allemaal kennen uit Gossip girl. Jenny gaat naar een dure kostschool en hoopt daar de nieuwe it-girl te worden. Maar algauw wordt ze opnieuw achtervolgd door roddels en andere problemen. Het is een heerlijk luchtige serie vol gemene meiden, liefdesspanningen en roddels. Deze reeks is echt super leuk voor alle tieners vanaf 14 jaar.

3. Saint Tropez- Melissa De La Cruz

Dit boek kreeg ik vorig jaar voor kerstmis van een tante. Ik las toen al een eindje geen chick lits meer en de beschrijving van het boek kon me ook niet echt warm maken. Ik las het boek pas in de zomer en ik heb het uiteindelijk in een ruk uitgelezen. Het boek volgt het verhaal van vier meisjes. Ze kennen elkaar niet, maar ze ontmoeten elkaar door dat ze allemaal om een of andere reden in Saint tropez moeten zijn. De ene is een actrice die een comeback wil maken, er is een beginnende zangeres, iemand die de personal assistent is van haar beste vriendin en een dochter van een bekende filmproducent. Het is leuk dat de personages zo verschillend zijn en dat ze elk hun problemen hebben. Het is een zeer luchtig en vlot geschreven boek. Ideaal om in het warme zonnetje te lezen, of om je op een koude winterdag in het warme Frankrijk te wanen.

Saint Tropez

4. Confessions of a shopaholic- Sophie Kinsella

Velen zullen dit boek kennen door de gelijknamige film. Ik vond dit een zeer leuk en herkenbaar boek. Ik denk dat vele meisjes wel eens schrik hebben dat ze verslaafd zijn aan shoppen. In dit boek is het hoofdpersonage echt heel erg verslaafd. Ze kan geen etalage voorbijgaan zonder dat ze iets uit de winkel koopt. Die verslaving zorgt natuurlijk voor heel wat problemen op haar werk en in haar relatie. Haar schulden stapelen zich zo zwaar op dat ze plots alles kwijt is. Ik vond het boek zeer vlot om te lezen. Soms is het verhaal een beetje voorspelbaar, maar dat heb je wel vaker in chick lits. Het hoofdpersonage is soms ook een echte trut, zeker wanneer ze haar probleem blijft ontkennen.

Confessions of a shopaholic

IMG_1214.JPG

5. L.A. Candy- Lauren Conrad

Lauren Conrad is naast een beauty voorbeeld en actrice ook nog eens schrijfster. Ze schreef niet enkel haar boeken Beauty en Style, maar ook enkele chick lits. LA Candy is het eerste deel van een reeks over twee meisje die in Los Angeles gaan wonen. Na enkele weken word hun al gevraagd om mee te spelen in een reality show. De twee zijn daar natuurlijk heel blij om, want ze krijgen ook heel wat geld en cadeaus. Algauw worden ze allebei beroemd en beseft een van de meisjes dat niet alles zo leuk is aan beroemd zijn. Ook dit is weer een leuk boek om gedachteloos te kunnen lezen. Het is zeker geen zwaar verhaal met veel diepgang, maar het is wel leuk om te lezen over het leven van bekende reality stars.

L.A. Candy

Zo, dit was mijn tweede boekenlijst. Wat vinden jullie van chick lits?

Follow my blog with Bloglovin

Liefs,

Emma

0 gedachten over “Must reads#2

  1. Fijn lijstje! De boeken van PLL staan ook op mijn lijstje, maar ik schafte ze maar niet aan omdat ik bang was dat ze mij heel erg zouden tegenvallen. De boeken van The Vampire Diaries bijvoorbeeld, vond ik 10x niks vergeleken met de serie. Dus toch maar even proberen 🙂

Geef een reactie

CommentLuv badge