Must reads #1

Hey iedereen,

Het hoeft niet altijd over beauty te gaan. Ik heb beslist dat ik nu af en toe ga posten over boeken. Lezen is namelijk een van mijn favoriete hobby’s. Voor nieuwjaar heb ik ook een Kindle e-reader gekregen, waardoor ik nu waarschijnlijk nog meer ga lezen.

Mijn plan is om de zoveel tijd een post te schrijven over boeken die ik de moeite waard vind om te lezen. Per post zal ik het laten gaan over een bepaald genre. Niet alle genres lees ik even graag, dus ik zal enkel schrijven over diegene waar ik al veel van gelezen heb.

IMG_1115.jpg

 

 

 

 

 

 

 

In deze post wil ik het hebben over dystopische boeken. Voor diegene die het niet kennen, een dystopie is het omgekeerde van een utopie. Een dystopie is een samenleving met enkel negatieve kenmerken. Een plaats waar je dus niet zou willen leven. Heel veel young adults boeken, zoals de Hunger games, spelen zich af in zo’n wereld. De trilogie van De hongerspelen behoren tot mijn favoriete boeken. Ik hou enorm veel van boeken in dit genre, en lees dit ook vaak.

Hieronder volgen enkele boeken in dit genre die ik zeker zou aanraden.

  1. Starters- Lissa Price

Starters speelt zich af in een wereld waarin een biologische aanval alle mensen tussen de 20 en 60 heeft weggevaagd. Enkel de ouderen en de allerjongsten blijven over. De wereld is voorgoed veranderd en er is een geheimzinnig bedrijf waar jongeren in ruil voor geld hun lichaam kunnen laten gebruiken door ouderen. De serie bestaat uit twee delen. Ik vond dit een zeer leuk boek, die ik enkele jaren geleden voor het eerst las. Ik vind dat het vooral goed uitgewerkte personages heeft en het is ook een tamelijk uniek verhaal. Deze boeken zijn vooral geschreven voor een jonger publiek (15-18 jaar), maar mijn moeder heeft ze ook gelezen en vond ze ook zeer leuk.

Starters

2. De vijfde golf- Rick ย Yancey

De vijfde golf kocht ik aan een zeer lage prijs op een boekenbeurs. Het is een zeer vlot geschreven verhaal. Het speelt zich gewoon af op aarde, maar we worden onderdrukt door aliens. Toch gaat het verhaal niet over groene marsmannetjes, het blijft altijd realistisch. Het is een van de betere boeken die ik de laatste tijd las, omdat het zo’n goede verhaallijn heeft en tot op het einde spannend blijft. Er is ook een vervolg uit, maar dat heb ik nog niet gelezen. In 2016 komt er ook een verfilming uit met Chloe Grace Moretz in de hoofdrol!

De vijfde golf

3. 1984 – George Orwell

De volgende is een klassieker die niet kon ontbreken. 1984 is het voorbeeld van een boek over dystopieรซn. Meestal hou ik niet zo van oudere boeken, maar deze is echt wel zeer goed. Persoonlijk zou ik aanraden deze in het Engels te lezen, maar hieronder vind je de Nederlandse versie.

1984

4. Feed- Mira Grant

Dit boek ben ik op dit moment aan het lezen. Ik zit nog niet zo heel ver, maar tot nu toe vind ik het al een meeslepend boek. Het gaat over een wereld waarin de doden weer opstaan door een of ander virus. (Sorry, ik ben nogal een zombiefan ;)) In deze wereld zijn blogs heel belangrijk geworden, ze zijn de enige bron voor betrouwbare informatie. De trilogie is nog niet vertaald in het Nederlands.

feed trilogie

5. De Test- Joelle Charboneau

De Test doet me heel vaak denken op De hongerspelen, misschien vind ik het daarom zo’n goede trilogie. In dit boek wordt Cia uitgekozen om deel te nemen aan de test. Dat is een zeer bijzondere eer, want door deel te nemen kan je toegelaten worden aan de beste universiteit. Al snel ontdekt Cia dat de test bijzonder gevaarlijk is. Het is een zeer spannend en meeslepend verhaal, dat je moeilijk kunt wegleggen. Ik zou dit boek wel aanraden aan iets jongere lezers.

De test

6. Gone- Michael Grant

Deze zesdelige serie vond ik echt fantastisch. Het verhaal begint wanneer iedereen boven de veertien plots verdwijnt. Het speelt zich af in een klein stadje, die nu plots omringt wordt door een koepel. De kinderen zijn alleen achtergebleven en om alles nog erger te maken blijken er ook steeds meer vreemde dingen te gebeuren.

Waarschijnlijk ben ik al iets te oud voor deze serie, maar toch lees ik deze boeken nog steeds graag opnieuw. Er gebeuren zeer veel vreemde dingen, mutaties en monsters zijn er niet ongewoon. Er vallen ook veel doden. Deze serie zal zeker niet iedereen zijn ding zijn. Een van de leukste punten aan de serie vond ik dat de boeken mee-evalueren met de karakters. Naarmate ze ouder worden, gedragen ze zich ook anders. Een bijzondere serie, maar een echte aanrader.

Gone, deel 1

Zo, dit was mijn eerste boekenpost. Hopelijk vonden jullie het leuk. Laat gerust in de reacties weten wat jou favoriete boek is.

ps: volg je me al op bloglovin?

Follow me!

Liefs,

Emma

0 gedachten over “Must reads #1

  1. leuk artikel! mag ik een kleine tip geven?
    een read more tag zou handig zijn op de voorpagina.
    Dat maakt alles overzichtelijker, het is maar een klein tipje ๐Ÿ™‚
    Hopelijk ben je er wat mee, en nog veel succes met bloggen! ๐Ÿ™‚

  2. Ik had laatst een Kobo e-reader gekregen en bij mij is het ook lezen geblazen. De boeken van The Hunger Games vind ik ook zรณ goed. Momenteel ben ik vooral dol op de boeken van Rainbow Rowell. Heerlijk dromerig.

Geef een reactie

CommentLuv badge